torsdag den 25. marts 2010

Vaniljekage (drømmekage)

20 cm springform
4 æg
300 g sukker
2 tsk. vanillesukker
2 del kogende mælk
80 g smeltet smør
250 g mel
2 tsk. bagepulver

26 cm springform

6 æg
450 g sukker
3 tsk. vaniljesukker
3 dl. kogende mælk
120 g smeltet smør
375 g mel
3 tsk. bagepulver

Æg, sukker og vaniljesukker piskes tykt og hvidt. Smør og mælk varmes og vendes i dejen skiftevis med mel og bagepulver. Det er vigtigt at mælken er varm når den tilsættes.
Bages i 45-60 min. ved 185 grader, hvis de bages som hele kager og deles efterfølgende. Ellers bages bundene hver for sig ca. 10-12 min.

Hvis kagen skal deles til lagkagebunde, skal kagen være helt kold inden den skæres.

Mælken kan evt. erstattes af appelsinsaft/juice samt lidt revet appelsinskal.
Dejen kan også tilsættes lidt revet marcipan og evt. groft hakket chokolade.