søndag den 20. maj 2018

Babyshower for en lille pige



I dag holdes babyshower for en veninde. Det fejres med disse chokoladecupcakes, som er pyntet med en lækker hindbærfrosting og fondant pynt. Indeni kagen gemmer der sig en lille overraskelse: Et frisk hindbær, der er fyldt med Lemon Curd.



Opskrifter
Chokoladecupcakes
Frosting (se herunder)
Formene er fra House of Marie (kan købes her)



Super skøn hindbærfrosting
(SMBC/svejtsisk marengssmørcreme)
4 middelstore æggehvider
250 gram melis
Et nip salt
250 gram blødgjort usaltet smør

1 tsk vaniljeekstrakt
4-5 spsk Cremet Hindbærmarmelade (uden kerner og hele bær)

Æggehvider, sukker og salt røres godt sammen i en skål, der står over vandbad i en gryde med simrende vand. Pisk/rør hele tiden under opvarmningen, så æggehviderne ikke koger.

Efter ca. 7 min, når blandingen er varm og alt sukker er opløst, tages skålen af varmen. Hæld sukkerlagen i din røremaskine og pisk marengsen op til fuld volumen. Bliv ved til blandingen er kold. Det tager ca. 20 minutter.

Skift piskeris ud med padlen. Tilsæt smør i små tern. Blandingen vil falde sammen og evt. se ud, som om den er skilt. Bliv ved med at piske, til smørret er helt indarbejdet i marengsen og har givet en jævn, let og blød struktur. Tilsæt vanilje og hindbærmarmelade (en spsk af gangen til du er tilfreds med smagen).

Denne smørcreme er stabil i 1-2 dage ved stuetemperatur (ikke mere end 15 grader). Ellers kan den fryses i op til to uger. Hvis du opbevarer cremen i køleskabet, skal den tages ud i god tid og røres igennem inden brug.