lørdag den 23. december 2017

Fyldte chokolader - med nougatcrunch



Skallerne
ca. 30 stk.
400 g mælkechokolade
Guldglimmer

Smelt 3/4 af chokoladen og lad det blive ca. 45 grader, tilsæt derefter resten af chokoladen. Lad det køle til ca. 30 grader og hæld i formen. Bank formen i bordet for at få luftbobler væk. Vend formen på hovedet og lad det overskydende chokolade falde ud på et stykke bagepapir. Bank evt. på siderne af formen mmed en saks for at hjælpe chokoladen ud. Skrab oversiden af formen ren og stil på køl til chokoladen er størknet.

Nougatcrunch
2 spsk sukker
40 g hasselnødder, groft hakket
200 g nougat 

Smelt sukker til lys karamel på panden og tilsæt de hakkede hasselnødder. Lad det køle af og blend til groft "sand" i en blender/mini-hakker.
Smelt nougat og bland de blendede nødder i. Lad crunchen stå til den har stuetemperatur. Hæld i en sprøjtepose.

Fyld hullerne ca. 2/3 op med nougatcrunch og stil på køl igen. Varm det overskydende chokoladen let op og fordel i hullerne. Bank let i borden med formen, så lufthuller forsvinde. Skrab igen overfladen ren og stil på køl i mindst en time.

Pensl evt. med guldglimmer fra Odense Marcipan :)