onsdag den 26. juli 2017

Mormors sandkage



Denne sandkage er den Mormor altid bagte, når vi var i sommerhus. Den er super nem og kan bages alle vegne. I alle de forskellige sommerhuse vi har været i, har vi altid kunne finde bageredskaber til at tilberede kagen i. Hvis der ikke lige var en bageform, så købte vi foliebakker.
Alle i vores familie elsker den og den er en sikker ingrediens i vores sommerferier.



Opskriften lyder således:

300 g mel (ca. 5 dl)
300 g sukker (ca. 3,5 dl)
300 g smør, stuetempereret
5 æg

Tænd ovnen på 180 grader og smør en form på ca. 1,5 l (ca. 25 cm i diameter).

Pisk smør og sukker til det bliver let og luftigt, det må godt tage 5-7 minutter. Tilsæt 1 æg ad gangen. Tilsæt til sidst melet og pisk eller rør til alt er godt blandet.
Bages midt i ovnen i ca. 45 minutter. Test med en tandstikker om der sidder dej fast. Hvis der gør, skal kagen bages lidt mere.
Lad kagen blive i formen, mens den køler af på en bagerist i 5-10 minutter. Kør en kniv forsigtigt langs kanten af kagen, så den løsnes og vend den forsigtigt ud. Lad den køle helt af med bunden i vejret på bageristen.