torsdag den 20. juli 2017

Chokoladekage med hyldeblomstmousse



En meget kær veninde til min datter kom på besøg efter vi ikke har set hende i alt for lang tid.
Det skulle helt sikkert fejres med denne chokoladekage, der havde fyld af hyldeblomstmousse og Daimganache. Kagen var smurt op med mælkechokoladeganache (der smagte lidt karamel-agtigt) og pyntet med mini-marengs og et gavmildt lag mørk chokoladeganache på toppen.
Denne kombination af fyld smagte helt fantastisk og må gentages en anden gang. Da må jeg dog lige huske lidt mere husblas i hyldeblomstmoussen (er rettet i opskriften) og en lidt mere fast mælkechokolade ganache (dvs. ikke 2 part chokolade til 1 part fløde, nok nærmere 1:1). Hyldeblomstmoussen var ret lind og truede med at glide ud af kagen. Det gik dog fint og vi havde en dejlig eftermiddag, hvor vi fik talt om gamle dage og alt det nye i vores liv.



Opskrifter
Chokoladekage med Englelyd (1/2 opskrift)
Hyldeblomstmousse (se herunder)
Ganache med Daim (150 g Marabou Daim til 3 dl. piskefløde ti denne størrelse kage, følg ellers opskriten.
Mælkechokoladeganache til opsmøring. Jeg brugte mærket Callebaut.

Kagen måler 16 cm og er 9 cm høj.



Hyldeblomstmousse
1 tykt lag str. 16 cm
3 blade husblas
2 dl piskefløde
1 pasteuriseret æggeblomme
1 dl ufortyndet hyldeblomstsaft
1 pasteuriseret æggehvide

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Lun hyldeblomstsaften i en gryde. Pres vandet fra husblassen, og smelt den i den lune hyldeblomstsaft.
Pisk fløden til flødeskum, og rør æggeblommen heri.
Hæld saften i flødeblandingen i en tynd stråle, og rør imens. Blandingen bliver ret tynd.
Pisk æggehviden stiv, og vend den med en dejskraber i flødeblandingen.
Lad moussen stivne i køleskabet, til den ikke er så tynd mere og fordel den så i kageformen.


Ønsker du at bruge moussen som dessert, kan du nøjes med 2 blade husblas og når moussen er færdig, fordeles den direkte i 4 glas og stilles først nu på køl i minimum 2-3 timer. Pynt som du ønsker, f.eks. med jordbær vendt i lidt sirup eller honning.

Opskriften er oprindeligt herfra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar