tirsdag den 6. juni 2017

Lakrids is med bær



Lakrids is - med jordbærsirup og friske bær
ca. 6-8 portioner

4 pasteuriserede æggeblommer
125 g sukker
½ l piskefløde
2 tsk rå lakridspulver
2+1 spsk lakridssirup

Pisk æggeblommer, sukker og lakridspulver til det bliver let og luftigt.
Pisk fløden stiv og vend den i. Vend 2 spsk lakridssirup i.
Hæld op i den form du ønsker og sæt den i fryseren og rør i den 4-5 gange i løbet af de første time.
Når du rører den sidste gang, tilsættes den sidste lakridssirup og rør, så der kommer et fint stribet mønster.
Dette kan være lidt svært, hvis du har brugt portionsforme som jeg har her. Tilsæt da alle 3 spsk sirup på samme tid fra start.

Lad isen fryse natten over.

Jordbærsirup
2 dl. frosne jordbær
1 dl. sukker
evt. 1/2 stang vanilje (koges med og flækkes til sidst)

Kog bær, vaniljestang og sukker sammen i en lille gryde, først ved svag varme til jordbær er tøet op og har afgivet lidt saft. Kog til bærrene er helt bløde. Tag vaniljestangen op og si saften fra. Pres kornene fra vaniljen ud i saften og kog saften yderligere ind, til der er ca. 2/3 tilbage af saften. Stil på køl.
Opbevares i køleskab og kan holde i meget lang tid.



Isformen hedder Russian Tale og er fra SiliKo Mart.