tirsdag den 11. april 2017

Brownies med knas og hindbærmousse



En skøn både sød og frisk kage. Kagen kan bruges som dessert eller blot til en kop kaffe. Nederst er der den lækre chokoladekage, så et lag knas, derpå et tyndt lag karamel og til sidst hindbærmousse. Moussen tilberedes først og fryses i formen til den er helt dybfrossen. Herefter bages og samles kagen i formen.

Jeg serverede den sammen med en Blondie med knas og hyldeblomstmousse til mine børns fødselsdag. Mellem kagen og moussen gemmer der sig også lidt hjemmelavet karamel, men du kan sagtes købe en dåse færdig karamelliseret mælk (Dulche de leche) eller helt undlade karamellen.

Hindbærmousse
300 g hindbær (evt. frosne)
30 g sukker
korn fra 1 vaniljestang
1-2 spsk frisk citronsaft
3 ark husblas
150 ml piskefløde
200 g skyr

Udblød husblas i koldt vand.
Kom hindbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft i en gryde, og giv det et hurtigt opkog.
Vrid husblassen fri for vand, og rør den i gryden.
Hæld hindbærrene i en skål gennem en si, så kernerne bliver siet fra. Stil saften i køleskabet.
Pisk fløden til let skum. Tilsæt skyr, og pisk videre. Vend den afkølede hindbærsaft i.
Fordel moussen i en ønsket form og sæt den i fryseren 3-4 timer eller natten over.

Brownies
150 g smør
100 g mørk chokolade (jeg brugte mørk Toblerone)
2 dl sukker
2 æg
2 spsk. usødet kakao
½ tsk. salt
2,5 dl mel

Bageform med bagepapir, ca. 20x20 cm

Smelt smør og chokolade og lad det køle lidt af.
Rør sukker i chokolademassen. Pisk nu et æg i af gangen. Vend til sidst de tørre ingredienser i dejen.
Bag chokoladekagen ved 175 grader i ca. 25 minutter.
Jeg bagte dog kagen i en form, der passede til moussen (16x16 cm) og bagte den lidt længere.

Brownies skal helst bages dagen før, så de har tid til at sætte sig. Opbevares på køl ind til servering.

Knas
75 g mørk chokolade
1 stor tsk neutral kokosolie
30 g hakket nødder (f.eks. cashew, peanuts)
30 g Rice Krispies (morgenmadsprodukt)

Smelt chokoladen og kokosolie. Tilsæt hakket nødder og Rice Krispies og fordel på den kolde kage. Pres med det samme godt på overflade for at få en så jævn overflade som muligt.



Samling af kagen
Sæt kagen (med knas på) på et fad. Smør et tyndt lag karamel på og læg den frosne hindbærmoussebund på. Stil kagen i køleskabet og lad den tø på i ca. 6 timer.
Serveres ved stuetemperatur. Pyntes med blade fra en Rød skovsyre og friske bær.

Kageopskriften er fra Cute Carbs
Mousseopskriften er Maja Vase

Ingen kommentarer:

Send en kommentar