søndag den 13. november 2016

Nybagte scones



Scones
6-8 stk.
250 g hvedemel
1 3/4 dl mælk
2 tsk. bagepulver
2 tsk sukker
1/2 tsk fint salt
60 g smør
30 g korender (eller hakket chokolade eller små ostestykker)

Tænd ovnen på 220 g. Smør en bageplade og drys med mel eller læg blot et stykke bagepapir på pladen.
Sigt mel ned i en skål sammen med bagepulver, sukker og salt.
Arbejd smørret ind i dejen med fingerspidserne til det ligner små brødkrummer. Tilsæt mælken og korender. Bland - stadig med hænderne - dejen til den lige hænger sammen.

Drys mel på bordet og klap dejen ud til en størrelse du kan udstikke 6-8 scones med en udstikker (eller et glas) på ca. 6 cm.

Læg dem på bagepladen og bag dem midt i ovnen til de får en lysebrun overflade, ca 15 min.
Spis dem lune med syltetøj eller ost.
Scones er bedst nybagte.