søndag den 5. juni 2016

Pavlova med flødecreme og friske bær



Skøn let marengsdessert efter grill-maden en varm sommeraften. Her er det med en syrlig flødecreme smagt til med Lemon Curd og serveret med friske bær.
Kagen kan laves enten hel eller som mindre kager, der kan blive anrettet som individuelle kager.

Pavlova med chokolade
8 personer

4 æggehvider
200 g sukker
60 g mørk chokolade
1 knivspids salt

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker lidt ad gangen, mens du stadig pisker. Tilsæt salt og pisk til marengsmassen er glat og blank.
Smelt chokoladen og afkøl, til den bliver lidt mere tyk. Vend så (meget forsigtig) den lune smeltede chokolade i marengsmassen. Rør det ikke sammen, hvis du vil have en marmorerede effekt.

Tegn en cirkel på 24 cm på et bagepapir. Eller 8 cirker på ca. 8 cm.
Fordel chokolademarengsen forsigtigt i den/de optegnede cirkel/er.
Bag chokolademarengsen ved 120 grader i 70 minutter, hvis det er en hel kage. Hvis det er små kager bages de i 50 min. Sluk ovnen, men lad kagen/kagerne stå i ovnen til ovnen er helt kold.

Flødecreme
3 dl fløde
1 dl creme fraiche
1,5 tsk vaniljesukker
3 spsk. Lemon Curd

Pisk fløden med vaniljesukker til flødeskum. Rør creme fraiche og Lemon Curd godt sammen og vend det i flødeskummet.

Anretning
Stil den store kage på et kagefad og fordel flødecremen over. Drys med masser af friske bær.
Eller server de mindre kager på kagetallerkener med flødecremen og bær.

Let, lækkert og sommerligt - og til stor glæde for gæsterne :)

Inspiration fra Cutecarbs