tirsdag den 14. juni 2016

Mint-is med chokolade og brownies


I dag kom der gæster og vi fik grillet lidt god mad. Desserten var mint-is med chokoladestykker og en overraskende god brownie med hasselnødder. En fin kombination - kagen blev ikke "for meget" og isen smagte endnu bedre sammen med kagen :)



Brownie
til 10 personer
250 g mørk chokolade
250 g smør
450 g rørsukker
1 spsk. vaniljeekstrakt/vaniljepulver
6 æg str. L
200 g hvedemel
1 strøget tsk. havsalt/flagesalt
1 dl usødet kakaopulver
200 g valnødder eller hasselnødder
1 bradepande på ca. 30x40 cm.

Jeg bagte dog kun ½ portion og brugte en stor rugbrødsform på 28x12 cm.

Varm ovnen op til 180˚ og beklæd bageformen med bagepapir. Smelt chokolade og smør i en lille gryde over meget svag varme under jævnlig omrøring. Pisk æg og sukker sammen et par minutter og tilsæt chokolade-smørblandingen. Sigt melet, vaniljesukker og kakaopulver over dejen, tilsæt flagesalt og nødder, og vend dejen med en dejskraber til den er blandet. Bred dejen ud i formen. Bages 20-25 minutter ved 180˚, kagen skal ikke være helt gennembagt. Tjek med en tandstik, og lad den være lidt ubagt inde i midten, så er den helt perfekt.
Lad den afkøle og server den næsten stuetempereret og gerne med denne is til:

Mint-is
½ dåse kondenseret mælk (ca. 200 g)
6 dl piskefløde
ca. 1 tsk mint aroma
100 g hakket chokolade
Lidt mint-farve (pastafarve)

Bland kondenseret mælk, piskefløde, mint-aroma og pastafarve i en stor skål og pisk det til det bliver næsten stift/flødeskumskonsistens.
Vend chokoladen i og hæld det i en passende form og sæt i fryser. Tag ud ca. ½ time før servering.

Opskriften på is er fundet hos Ellies Kager på Facebook.
Opskriften på brownie er fundet hos ChriChri