onsdag den 4. maj 2016

Lille kage - stor pynt


En skøn lille dessertkage.

Det er 3 tykke og saftige bunde af Drømmekage og fyld af hindbærmousse og Tobleronecreme (skønne left-overs fra her hvor du også finder opskrifterne).


Kagen er pyntet med dryppende chokolade og marengs-kys, som jeg fandt opskriften på hos Annettes Kager
Jeg gengiver lige opskriften her (for min egen skyld :)



Marengskys
(ca. 30-40 stykker afhængig af størrelsen)

2,5 past. æggehvider (ca. 75 g)
1 tsk. citron saft
140 g meget fint sukker (blendet til en fin konsistens)
Evt farve og essens eller lidt korn fra en vaniljestang

Bages ved 80 grader (ikke varmluft) i ca. 1 1/2 time til den størrelse på billedet.

Start med at gøre en bageplade klar med bagepapir på.

Tag dine æggehvider ud i god tid.
Sørg for at din skål er helt ren, da det godt kan have konsekvenser for om du kan piske æggehviderne stive. Tør evt. piskeris og skål af med eddike.
Start på lav volumen og pisk. Sæt gradvist volumen op.
Når æggehviderne skummer tilsættes citronsaften. Pisk videre indtil dine æggehvider er stive. Stop, pisker du for meget kan dine æggehvider blive flydende igen.
Nu pisker du igen samtidig med at du tilsætter en spsk. sukker af gangen. Sørg for at det bliver godt indarbejdet i æggehviderne så sukkeret bliver helt opløst.
Fortsæt indtil alt sukkeret er opløst og du har en flot fast marengs. Nu kan du tilsætte farve. Jeg bruger pastafarve.
Sæt kys på bagepladen og bag dem midt i ovnen. Sluk ovnen og lad kyssene stå til både plade og kys er kolde.
Opbevar dem i helt lufttætte æsker eller poser.

Skal du pynte en kage med kys, så pynt kagen lige før servering.

Kagen måler 9,5 cm i højden og er 12 cm i diameter.