lørdag den 9. april 2016

Oreo cupcakes - igen



Til børnenes fødselsdag faldt valget igen på Oreo cupcakes - heldigvis. Jeg havde selv glemt hvor godt de smager, så jeg bringer lige opskriften igen.

24 cupcakes
24 Oreo-kiks
150 g smør
200 g brun farin
200 g sukker
3 æg
2 tsk. vaniljesukker
300 g mel
2 tsk. bagepulver
3 dl. mælk
12 halve Oreo-låg (uden creme) hakket i grove stykker. (De sidste 12 låg skal bruges til frostingen)

Evt. flere kiks til pynt



Frosting
nok til 30 cupcakes middel pyntet
260 g naturel Philadelphia flødeost (ikke light, så bliver konsistensen ikke god)
100 g blødt smør
600 g flormelis
1 tsk. vaniljeessens.
12 finknuste/pulveriseret Oreo-låg (resten af dem uden creme)

Kagerne:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Del (drej/twist) Oreo-kiksene, så du får en halvdel med creme og en uden creme. Læg den med creme i en cupcakeform, med cremen opad.
Pisk smør, brun farin og sukker godt sammen. Pisk æggene i – et af gangen.
Bland bagepulver, vaniljesukker og mel sammen.
Bland lidt af mælken i smørblandingen og tilføj derefter lidt af melblandingen – forsæt til alle ingredienserne er blandet i dejen.
Vend de groft hakkede Oreos i dejen
Hæld dejen i papirformene oven på de halve kiks – de skal være 2/3 fyldte. De hæver ret meget.

Bag kagerne i ca. 20 minutter. Lad dem afkøle helt på en rist.

Frosting:
Rør flødeosten, smør, flormelis og vaniljeessens sammen. Ca. 4-5 min.
Rør til sidst de pulveriserede Oreos i og pynt kagerne, evt. med en halv Oreokiks.

Opbevares på køl når der er frosting på, men nydes stuetempereret.