fredag den 8. januar 2016

Super lækre havremuffins



Disse muffins er skønne som mellemmåltid, i madpakken, som morgenmad, til kaffen osv. Jeg har allerede bagt dem 2 gange og har nu et mindre lager i fryseren - lige til at putte Juniors madkasse.

Opskriften får du her - jeg fandt den hos Spisestuen:

Havre/æble muffins
6-8 styk

3 dl. grovvalset havregryn
1 tsk. bagepulver
½ tsk. kanel
1 knivspids fint salt
1 æg
1½ dl. mælk eller evt. mandeldrik
1 groftrevet æble – 100 gram revet vægt
3 spsk. ahornsirup
Lidt hakket mandler til topping

Tænd ovnen på 180 grader.
Bland havregryn, bagepulver, kanel og lidt salt i en skål.
Bland æg, mælk, revet æble og sirup i en anden skål. Det skal bare røres sammen med en ske.

Hæld mælkeblandingen over havreblandingen og rør det rundt. Lad det trække i ca. 10 min.

Fordel dejen i din valgte form, drys med hakket mandler og bag muffinsene i ca. 20-25 grader. Lad dem køle af først i formen (til de er lune) og bagefter på en bagerist.

Lækre svampede og med en skøn smag. Du kan evt. bytte æble ud med gulerod eller anden frugt.