lørdag den 4. april 2015

Cupcakes med reder og æg



I dag skal min mor til veninde-komsammen og med sig fik hun disse 4 kokos/lime cupcakes. De har frosting af svejtsisk marengssmørcreme med hvid chokolade og limeskal - og en rede, der er lavet af karamelchokolade og ristet kokos (DIY herunder).

Kagerne fik hun med i en sød lille forårsæske :)




Sådan tilberedes rederne
Du skal bruge små nogle halvrunde forme (jeg brugte en chokoladeform til golfbolde)
Smeltet chokolade
Ristet kokosmel (200 C i ca. 5 min - hold øje)
Sukkerlim* el. piping gel
Små chokoladepåskeæg til pynt i reden

Klar:


Smelt chokoladen og smør den rundt i formen godt op af siderne:


Da første lag var størknet i køleskabet, gav jeg dem et ekstra lag fordi de ikke var helt tætte:


Efter en ny tur i køleskabet var de klar til brug:


Så skal der kokos på.


Pensl ydersiden med sukkerlim/piping gel og sæt skallen i skålen med ristet kokos:


Pensl nu indersiden og drys kokos på:


Så er skallerne næsten klar til brug. De skal blot lige en sidste tur på køl. Ca. 1 time til kokos'en sidder helt fast og limen er tør.


Gør din cupcake klar med frosting. Sæt forsigtigt skallen på. Pres let.
Fyld ekstra smeltet chokolade i og sæt påskeæg i skallen. Drys ekstra med kokos.

God påske :)


*
Sukkerlim:
2 spsk kogende vand
1/4 tsk. tylosepulver
Rør pulveret ud og lad det køle af. Rør ind imellem til alt pulver er opløst. Limen vil blive helt klar og flydende undervejs og især efter det er sat på køl. Opbevares ca. 1 uge i køleskab. Tag kun den mængde ud du skal bruge. Fortynd evt. med mere kogende vand.