fredag den 13. marts 2015

Skønne kulørte marengs


Opskrift på marengs:

ca. 30 stk

3 past. æggehvider, stuetemperatur
150 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene herfra
1 knvivspids salt
1/4 tsk. eddike eller citronsaft

Evt.:
1 tsk. fint revet appelsin-, citron- eller limeskal

Pastafarver
2 bageplader med bagepapir



Tænd ovnen på 93 grader C.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og mos det med lidt sukker, så vaniljekornene kommer fra hinanden.
Bland sukker og hvider og tilsæt vaniljekornene i en skål, der kan tåle høj varme og kan stå i en lille gryde uden at røre bunden.
Hæld lidt vand i gryden og lad det simre. Stil skålen med sukker og hvider herover. Vandet må ikke røre skålen. Rør i skålen hele tiden, mens sukker smelter. Det tager ca. 5 min.
Tilsæt salt og eddike og hæld det hele op i en røreskål. Pisk på middel til høj hastighed indtil marengsen er kølet helt af. Det kan tage op til ca. 10 min.
Tilsæt så den revne citrusskal og rør det ud i marengsen.
Jeg delte denne portion i 2 og brugte hhv. appelsin og limeskal.

Tag en stor sprøjtepose og sæt en tyl i. Jeg har brugt en rund 2A tyl fra Wilton.
Brug en tandstik eller en pensel og mal 3 streger inden i sprøjteposen - helt nede fra hvor tyllen sidder til ca. 2/3 oppe i posen.
Læg bagepapir på 2 bageplader.

Hæld marengsmassen i posen og pres lidt marengs ud indtil farven kan ses.
På disse marengs har jeg lavet en rund cirkel og fortsat 2½ gang ovenpå cirklen.

Bag marengsene i 1 time og 30 min (afhængig af størrelse), roter bagepladerne ca. halvvejs, så den nederst kommer øverst. Sluk ovnen når marengsene føles tørre og lad dem blive i ovnen - evt. natten over.

Opbevares i lufttætte bøtter.

Jeg har før lavet disse marengs, der er fra Martha Stewart. Der findes en video, som du kan se her.