mandag den 11. august 2014

Stor rød blomst (DIY) - Anemone



Her kommer en DIY på blomsten fra weekendens kage.

"Ingredienser" til blomsten - husk også lidt vand eller sukkerlim* (opskrift længere nede):



Skummåtte
Ball tool
Nål
Pincet
Tylose pulver
Sølvpapir/folie (til at holde blomsten)
Støvdragere/blomster stamen (kan IKKE spises)
Sort glimmer (denne kan IKKE spises)
Rullepind
Udstikker (11 og 9 cm)
Fondant/sugarpaste


Bland fondant/sugarpaste med tylose pulver (ca. 1 tsk til 250 g fondant). Lad det hvile ca. 30 min.

Rul fondanten tyndt ud og udstik de to blomster.




Brug Ball-tool til at tynde kanterne af bladene ud. Sæt Ball'en halvt på bladet og halvt på skummåtten. Kør forsigtigt til bladet begynder at krølle/bølge.


Lad blomsterne tørre.


Form en lille bold og tryk den lidt flad. Brug nålen til at stikke huller langs siderne. Sæt støvdragerne/stamen fast med en anelse vand eller sukkerlim.
Prik evt. små huller på overfladen for at give struktur.


Lim den sorte bold fast på den lille blomst. Pensl med lidt vand eller sukkerlim og drys forsigtigt sort glimmer. Hold en pensel tæt ved og bank forsigtigt med en finger på penslen, så der drysser lidt glimmer ned. Gerne også rundt om den sorte midte.



Lad det tørre lidt inden du forsigtigt løfter den lille blomst over på den store blomst. Sæt bladene modsat hinanden (ryk den lille en halv omgang i forhold til den store) og lad nu blomsten tørre natten over.


*Sukkerlim
1/4 tsk Tylose pulver
4-6 spsk kogt let afkølet vand

Rør pulver ud i vandet. Det vil klumpe, men det opløses efterhånden.
Opbevares i tætsluttende beholder i køleskab i en uges tid.
Kan fortyndes efter behov med mere kogt let afkølet vand.