onsdag den 16. juli 2014

Sommer blommer ... men ikke en ommer ;)


På jobbet har vi en frugtordning og her i ferieperioden, hvor ikke alle er på arbejde, kan det være svært at komme igennem al frugten.
Og torsdag er jo kagedag hos os, så jeg tog nogle af de skønne røde blommer med hjem til en tærte vi kan få i morgen til eftermiddagskaffen.

Jeg fandt en spændende opskrift hos Himmelske Kager og du får den her:

Blommetærte
8-10 personer

Bund:
120 g rørsukker
Korn af 1 stang vanilje
175 g blødt smør
175 g hvedemel
1½ dl havregryn

Fyld:
100 g revet marcipan (læg den evt. 30 min i fryseren først)
3 æg
2½ dl creme fraiche 18%
75 g rørsukker

Blommer:
8-10 store røde blommer
20 g smør
2 spsk rørsukker
2 tsk kanel

Pynt:
50 g mandelflager eller groft hakket mandler

Tilbehør:
Vaniljeis eller græsk yoghurt med vaniljekorn og flormelis

Tænd ovnen på 175 C.

Flæk vaniljestangen og mas vaniljekornene ud i lidt af sukkeret og ælt det sammen med resten af sukkeret, smør, hvedemel og havregryn. Tryk dejen ud i en smurt tærteform (28-30 cm) med løs bund. Stil formen i køleskabet, mens du laver fyldet til tærten.

Riv marcipanen og bland æg, creme fraiche og rørsukker i.
Flæk blommerne og fjern stenene. Smelt smør, kanel og sukker på en stor pande og steg blommerne med skærefladen nedad i 2-3 minutter.

Fordel æggeblandingen på den ubagte og let kølige bund.
Fordel de stegte blommer på tærten med skærefladen opad og hæld resten af lagen fra panden henover blommerne. Pynt med mandlerne.

Bag tærten midt i ovnen ved 175 C i ca. 40-50 minutter. Når dit køkken dufter skønt af kage, så er den ved at være færdig.

Jeg havde lavet en lille testtærte, som jeg spiste med lidt græsk yoghurt til. En skøn og frisk tærte, hvor der sagtens kan bruges andre frugter end blommer.