søndag den 6. juli 2014

Peanut Butter Oreo Cheesecake Ice Cream



Nogle gange skal man bare kaste sig ud i noget nyt og det gjorde jeg med denne is. Min datter og jeg er begge vilde med peanutbutter, men bruger det kun i begrænset mængde, da det er en voldsom kalorieholdig sag. Og sammen med kondenseret mælk og piskefløde....

Men denne is måtte bare prøves, da jeg havde de fleste ingredienser. Opskriften er fra fra Crazy for Crust.com, men jeg har tilpasset den mine egne køkkenskabes indhold :)








250 g stuetempereret flødeost f.eks. Philadelphia (enten light eller alm.)
170 g vanilje yogurt (passer med den på billedet)
80 ml peanut butter (enten smooth eller crynchy)
1 tsk. vaniljeessens
2 dåser sød kondenseret mælk (enten light eller alm.)
250 g piskefløde (pisket til let skum)
2 stk. peanut bar (eller anden peanut chokolade)
12 Oreo eller anden kiks
1 spsk. blødt smør

Knus Oreos og tilsæt det bløde smør. Bland det godt.


Pisk ost, yogurt, kondenseret mælk, vanilje og peanutbutter indtil der ikke er flere klumper. Fold den piskede fløde i.
Tilsæt chokoladebarene, der er skåret i små tern. Bland til sidst de knuste Oreos i og rør til det lige er blandet.


Stil isen i fryseren. Jeg rørte lidt hvert 15. min indtil isen var ved at være lidt fast, ca. 6 gange.

Der blev ca. 1½ liter is. Isen skal ud i stuetemperatur ca. 20 min inden den kan serveres.

Den en meget tung, men smager skønt af peanuts :)


Jeg må også lige vise denne smarte ting jeg har købt på ebay. Man trækker den hvide plast-dims indeni målebægeret ned til den mængde man skal bruge. Så fyldes bægeret med indholdet og vupti - så skubbes den hvide plast-dims op til toppen, mens du holder bægeret ned mod den skål, du skal have indholdet ned i :)
Den er rigtig god, for den kan måle i tsk, spsk, pints, cups, ounce og dl. Nem at rengøre - man fjerner blot den hvide inderdel.