mandag den 28. juli 2014

Blomsterbergs citronmåne



Super lækker version af citronmånen. Jeg har flere gange bagt en anden version, som også er rigtig god. De er begge gode på hver sin måde. Ingen af dem bliver tørre.
Denne fra Mette Blomsterberg er mere besværlig at forberede, men absolut anstrengelserne værd.

Den blev i hvert fald spist af alle til en hyggelig grillaften i går :)

Du kan se opskriften her hos Mette Blomsterberg eller herunder:

Ca. 14 personer

1 stk. springform, 24 cm

Dej A
1 polynesisk vaniljestang
125 g rørsukker
250 g stuetempereret smør
125 g flormelis
150 g stuetempererede hele æg
100 g stuetempererede æggeblommer
190 g hvedemel
65 g majsstivelse
Revet skal og saft af 1 vasket citron

Dej B
125 g ren rå marcipan
85 g sukker
50 g stuetempereret smør
75 g stuetempererede hele æg (ca.
Lidt neutral olie til at smøre springformen med

Citronglasur
Revet skal af 1 vasket citron
Saft af ½ citron
150 g flormelis
Evt. lidt vand
10 grofthakkede usaltede pistaciekerner (eller ristet solsikkekerner)

Evt. lidt bær som ekstra pynt


Dej A: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med lidt af rørsukkeret med kniven, så kornene skilles ad.

Rør det stuetempererede smør, rørsukker, flormelis samt vaniljesukker luftigt. Tilsæt æg og æggeblommer roligt og lidt ad gangen under omrøring. Stop, når massen er ensartet. Bland hvedemel og majsstivelse og sigt det ned i dejen. Vend det forsigtigt i sammen med revet citronskal og -saft.

Dej B: Ælt marcipanen og sukkeret sammen med hænderne. Ælt smørret i lidt ad gangen. Når alt smørret er æltet med, tilsættes æggene ligeledes lidt ad gangen.

Vend Dej A og Dej B sammen og fordel dejen i en smurt springform. Bag kagen i ovnen ved 190 grader i 35-40 minutter, til den er godt gylden og giver efter ved et let tryk. Afkøl citronkagen helt, inden den tages ud af formen (anvender du en silikoneform, bør kagen fryses ned, inden den tages ud af formen).

Citronglasur: Riv skallen af citronen og lad den revne citronskal lufttørre, indtil kagen skal glaseres med glasur.

Rør citronsaften, flormelissen og måske et par dråber vand sammen i en lille kasserolle. Lun glasuren en anelse og fordel den hurtigt på den afkølede citronmåne. Drys straks med den lufttørrede citronskal og pistacie.