lørdag den 14. september 2013

Signe 18 år


I anlednings af min søde venindes datter bliver 18 år i morgen, har jeg lavet lidt macarons til gæsterne.

Opskriften er en jeg har brugt flere gange. Disse macarons har fyld af hhv. hvid chokolade med revet citronskal, mælkechokolade med lakridsessens og mørk chokolade med mynteessens.

Fyldet (ganache) kan laves af flg.:
40 g piskefløde
80 g finthakket chokolade (hvis mørk dog kun 60 g)

Smag af eget valg:
Et par dråber essens
Revet øko citronskal ca. 1 tsk.
Lidt hindbærsirup
Eller bare din yndlingschokolade

Varm fløden op til kogepunktet. Hæld det over den finthakket chokolade. Lad et stå et øjeblik og rør så stille og roligt til der opnås en ensartet konsistens. Lad ganachen stå til den bliver stuetempereret.


For et par år siden var Signe i USA og her blev hun glad for Rice Krispies Treats (RKT). Jeg lavede derfor en lille kage til hende af RKT og Oreokiks. Den blev pyntet med smeltet mørk chokolade og lidt farvet sukker.

Der blev også et par macarons til overs...: