søndag den 15. september 2013

Jordbærmousse med lemon



Jordbær/lemon mousse

Passer til et lag i en 30 cm kage

3 husblas
200 g frosne jordbær
2 dl. rørsukker
en anelse vand

saften fra 1 citron
1-2 spsk. lemon curd

2 tsk. vaniljesukker
6 dl. piskefløde

Læg husblas i blød i koldt vand.
Kog bær, sukker og vand til jordbærrene er "møre", ca. 15 min. Dryp af i en si. Gem evt. væden til at farve eller smage en frosting til med.
Blend de afdryppet bær.
Lun citronsaften lidt og opløs husblasen heri.
Bland saften med de blendede jordbær. Tilsæt lemon curd og bland det godt og lad det køle helt af.

Pisk fløden med vaniljesukker. Tilsæt jordbær/lemonblandingen. Lad moussen stå i køleskab til det er stivnet lidt, ca. 1-2 timer.

Billedet er lånt her.