søndag den 2. juni 2013

Lakrids is - med knas



Super lækker lakrids is - med macaronsknas

4 pasteuriserede æggeblommer
125 g sukker
½ l piskefløde
2 tsk rå lakridspulver
2+1 spsk lakridssirup

Evt. små stykker af macarons (dem der gik i stykker sidst du bagte macarons og som bare ligger i fryseren ;)
Evt. hvid chokolade

Pynt: Frysetørret hindbær

Pisk æggeblommer, sukker og lakridspulver til det bliver let og luftigt.
Pisk fløden stiv og vend den i.
Vend 2 spsk lakridssirup i.
Hæld op i den form du ønsker og sæt den i fryseren og rør i den 4-5 gange i løbet af de første time.
Når du rører den sidste gang, tilsættes den sidste lakridssirup og rør, så der kommer et fint stribet mønster.
Dette kan være lidt svært, hvis du har tilsat macarons. Tilsæt da alle 3 spsk sirup på samme tid fra start.

Lad isen fryse natten over.

Man kan se de grønne og lyserøde macaronsstykker :)

Drys ved servering med frysetørret hindbær.

Alternativ
Form evt. små kugler og sæt tilbage i fryseren. Når de er helt frosne igen, dyppes de i smeltet hvid chokolade.

Opskriften er fra Chocolat