torsdag den 31. januar 2013

Gulerodskage med cream cheese frosting


En ægte amerikansk Carrot Cake. Det var hvad kollegerne fik i dag. Og det var en stor succes. Den søde kage blandet med grove nødder og lidt syrligt fra ostecremen...
Opskriften er fra Hendes Verden og du kan se den herunder med mine kommentarer.
Jeg bagte ½ portion og det passer til 2 stk. 18 cm bageforme. Opskriften herunder er den fulde opskrift.

Kagen
2 stk. 23 cm kageforme

220 g hvedemel
2 tsk. natron
2 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
1½ tsk. st. muskat
4 store æg
200 g lyst muscovadosukker
225 g sukker
3½ dl. vegetabilsk olie (jeg brugte rapsolie)
225 g drænet ananas
240 g fintrevet gulerod
75 g kokosmel
130 g sultanarosiner (jeg brugte helt almindelige rosiner)
200 g grofthakkede valnødder

Cream Cheese Frosting
115 g usaltet smør, stuetempereret
225 g flødeost natural (Philadelphia)
450 g flormelis
2 tsk. vaniljeessens

Pynt
400-600 g hakket valnødder (eller andre nødder. Jeg brugte ristet mandler)

Stil ovnen til 165 grader og smør de to kageforme. Klip evt. et stykke bagepapir ud, der passer til bunden af formen.
Dræn ananas og hak den fint. Riv gulerødderne fint og hak valnødderne groft. Stil til side.
Bland mel, natron, bagepulver, kanel og muskat grundigt sammen i en mellemstor skål. Stil til side.
Pisk æg godt i en stor skål. Tilsæt de to slags sukker og pisk til blandingen bliver let og luftig. Tilsæt olie og pisk til det er helt optaget i blandingen.
Tilsæt melblandingen lidt af gangen til æggeblandingen og rør til det er godt blandet sammen. Tilsæt gulerødder, kokos, ananas, rosiner og nødder med en ske og rør det sammen.
Fordel dejen ligeligt i de to bageforme og bag i midten af ovnen i ca. 40-45 minutter. Test med en tandstik om der hænger dej ved.
Lad kagerne hvile i formene i ½ time og vend dem så ud på en bagerist og lad dem køle helt af. Kagerne virker meget tunge og svampet - hvilket er gode tegn ;)

Pisk smør og flødeost med en håndmikser til det bliver helt cremet og glat. Sigt flormelis og pisk til det er blandet godt. Tilsæt vaniljeessens og rør igen.
Hvis cremen er for tynd, så tilsæt lidt mere flormelis.
Fordel 1/3 af cremen på den ene kage og læg den anden ovenpå. Smør resten af ostecremen langs kanten og på toppen af kagen.
Pres de hakkede nødder langs kanten.
Lad gerne kagen hvile i køleskab til næste dag.