lørdag den 1. december 2012

De første julesmåkager

Vi er klar! I dag er det 1. december og vi er klar til julehygge med pebernødder og ingefær/kanel småkager.
De sidste småkager var sjove at lave. Jeg har længe ledt efter klare frugtbolsjer og fandt dem til sidst i Lidl.
Opskriften har jeg fra The Pink Whisk og du kan se den her. De er ret nemme at lave og smager super godt.

Småkager med bolsje

450 g hvedemel
1 tsk stødt ingefær
1/2 tsk stødt kanel
1/2 tsk natron
115 g stuetemp. smør
100 g blødt lys brun sukker
1 æg, large
150 g gylden sirup
1-2 poser klare frugtbolsjer

Forvarm ovnen til 180 C og klargør et par bageplader med non-stick bagepapir (jeg brugte gen-anvendeligt bagepapir og de virkede perfekt til formålet).

Bland mel, ingefær, kanel og natron. Stil til side.
Rør smør og sukker til det er blødt og godt blandet. Tilsæt ægget og rør godt. Tilsæt sirup og rør igen.
Tilsæt tilsidst melblandingen lidt af gangen. Du kan godt bruge en køkkenmaskine til det, men til sidst skal du lige blande det helt sammen med hænderne.

Rul 1/3 af dejen ud mellem 2 stykker bagepapir eller drys bordet med lidt mel.
Udstik kagerne, så de passer med den figur du vil lave hullet med. Læg dem på bagepladen og udstik nu din figur, f.eks. hjerte, stjerne, nisse, kagekone eller mand. Gem dejen til flere småkager eller lav en bageplade specielt til de små udstukne figurer.

Afhængig af din udstikkerfigur, så læg et helt eller et halvt bolsje i det udstukket hul. Du kan også blande farver som jeg har gjort ved nissen. Desværre indeholdt min bolsjeblanding ikke grønne bolsjer.
Bag kagerne i ca. 8-10 min - til de lige får lidt farve i kanterne.


Lad dem ligge på bagepladen ca. 10 min når de er bagte. Bolsjerne vil først boble op, men de falder ned igen. Lad kagerne køle helt af på en bageplade.

Og sådan ser de ud, når de er færdigbagte:


Da jeg løb tør for bolsjer (jeg havde kun købt 1 pose), måtte resten af dejen bruges uden bolsjer. Jeg har for noget tid siden fået et lille kagestempel i keramik i gave og jeg har selv investeret i det store kagestempel. Jeg synes de er så søde:
Ovenstående opskrift er perfekt, når du anvender stempler.