søndag den 3. juni 2012

Upside-down kage med karamel og nødder


Jeg skulle besøge en sød x-kollega og ville lige tage en lille kage med til kaffen...
Jeg kom aldrig hjem til hende, for jeg fik et spækbræt ned over min lilletå, så den fik dobbelt størrelse og blev blåviolet. Så nu humper jeg rundt herhjemme.
Børnene synes det er synd for mig, men ok, at kagen blev hjemme.
Kagen er super lækker. Fugtig og har en skøn chokoladesmag. Den holder sig fint et par dage i en lukket plastbox.

Her får du opskriften:

Upside-down kage med karamel og nødder
10 personer

2 spk. hakkede, udsaltede ristede macadamianødder
2 spk. hakkede, udsaltede ristede pistacienødder
125 g smør
220 g farin
3 æg
185 g mel
1½ tsk. bagepulver
1/4 tsk. natron
35 g kakaopulver
100 g god mørk chokolade, smeltet
1,8 dl. mælk

Karamelfyld:
40 g smør
55 g farin
2 spk. fløde

Tænd ovnen på 160/140 varmluft. Smør en høj 20 cm rund kageform og for den med bagepapir.
Lav karamelfyld: Bland smør, farin og fløde en en lille gryde. Varm det op over svag varme under omrøring, til farinen er opløst. Bring det i kog, og tag det af varmen.

Hæld det varme karamelfyld i bunden af kageformen og drys med de ristede og hakkede nødder. Sæt formen i fryseren, mens dejen røres sammen.

Smelt chokoladen, og lade den køle lidt af.

Pisk smør og farin i en lille skål med elpisker, til det er let og luftigt. Pisk æggene i, et ad gangen, til de lige akkurat er blandet i massen.

Bland mel, natron og kakaopulver og sigt det i. Herefter røres chokoladen og mælken i. Fordel dejen over karamel/nøddefyldet.

Bag kagen i ca. 1 time og 10 min. Lad kagen stå i formen i ca 15 min inden den vendes ud på en bagerist til afkøling.

Opbevar den kolde kage i en lukket plastbox.


Opskriften er fra en bog jeg har købt i en TIGER butik.