tirsdag den 29. maj 2012
Rabarber og makron cupcakes
Med dejlige nye rabarber fik jeg lyst til at bage nogle cupcakes. Jeg blev inspireret af Dr. Oetkers opskrift med hindbær-makron cupcakes og byttede hindbær ud med rabarber.
Jeg halverede opskriften og fik 7 alm. størrelse cupcakes.
Opskriften ser du her i sin fulde version:
Hindbær-makron cupcakes
14-16 stk.
100 g blødt smør
125 g sukker
1 spsk. Dr. Oetker Ægte Bourbon vanillesukker
2 æg str. M/L
150 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 dl mælk
75 g makroner
75 g frosne eller friske hindbær eller rabarber
Pynt
Dr. Oetker KageMousse
(jeg brugte ½ pose med jordbærsmag)
Tilberedning:
Pisk smør, sukker og vanillesukker sammen i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk til blandingen er jævn. Rør sigtet hvedemel og bagepulver i æggemassen sammen med mælken. Vend knuste makroner og hindbær i dejen og fordel den i muffinforme. Fyld formene 3/4 op.
Bag kagerne i 20-25 minutter ved 160˚ C varmluft eller 180° C traditionel varme.
Afkøl kagerne på en bagerist.
Moussen tilberedes som beskrevet på posen.
Mine cupcakes fik sommerfugle og Dr. Oetker-perler som pynt.
Kagerne er lette og sommerlige. Moussen... vil jeg nok gerne bytte til en anden slags hjemmelavet frosting. Den er lige kunstig og sød nok.