fredag den 18. maj 2012

Bailey cupcakes


Opskriften er oprindelig til en kage med Bailey-creme. Jeg halverede dog opskriften og forsøgte den som cupcakes.

Jeg udhulede midten af kagerne, da de var kolde og fyldte dem indeni og ovenpå med en rest Svejtsisk Chokolademarengscreme. Kagerne har en god smag af Bailey. Jeg tror det er for meget Bailey, hvis der også er en creme med Bailey. Kagernes konsistensen er lidt som sandkage.
De søde cupcakeforme er fra Green Gate.



Opskriften har jeg fra en kagegruppe på Facebook og den får du her:

Bailey kage
(eller ca. 20 cupcakes)

250 g Smør
250 g Sukker
4 æg
375 g Mel
2 tsk. Bagepulver
1 knsp.Salt
2 dl. Bailey

Alle ingredienser skal have stuetemperatur. Tænd oven på 180 grader.
Smør og sukker røres sammen til en skummende masse.
Æggene kommes i et af gangen, rør godt efter hvert æg.
Tilsæt mel, bagepulver og salt sammen med Bailey.

Dejen kommes i en springform ca 20 cm i diameter. Bages i ca 50-60 min til den er gyldenbrun tjek med en gaffel/kødnål.

Cupcakes skal bage ca. 20-25 min.

Bailey-Smørcreme

250 g smør
500 g flormelis
Ca. 4 spsk. Bailey
2 tsk. essens (vanilje/rom/mandel eller ren limesaft...)

Smør og halvdelen af flormelis piskes hvidt og luftigt. Resten af flommelis tilsættes og væden tilsættes lidt ad gangen.
Alt afhængig af luftfugtighed, kan det være nødvendigt at tilsætte mere eller mindre væske.
Konsistensen skal være som softice.