lørdag den 21. april 2012

Chokolademacarons


(Claus Meyer)
Ca. 30 stk (60 halve)

135 g mandelmel (eller fintblendet mandler uden skal)
230 g flormelis
20 g kakaopulver
3 past. æggehvider (stuetemp.)

Sigt mandelmel, flormelis og kakaopulver sammen i en skål. Pisk æggehviderne, til de er stive. Vend de tørre ingredienser i, og vend/fold til blandingen er ensartet, og kom macaronmassen i en sprøjtepose med en rund tylle i (jeg bruger en str. 1A (10mm).

Gør 3 bageplader klar med bagepapir. Sprøjt forsigtigt dejen ud i små runde kager på størrelse med en 5-krone. Sæt dem ikke for tæt på hinanden – de breder sig under bagningen (det gjorde mine ikke). Lad nu dine macarons stå og lufttørre i minimum 20 minutter – og gerne 30 (jeg giver dem ca. 1 time). Dette bevirker, at den tørre overflade størkner en smule, og når ovnens varme rammer den lille macaron, så sprækker den, når æggehviderne kommer i gang med at hæve sig. Resultatet er en macaron med en smuk sprukken kant forneden. Lad makronerne bage midt i ovnen ved 150 grader i ca. 12 minutter. Før bagepapiret over på en bagerist for at lade makronerne køle af, og pak dem i tætsluttende emballage efter afkøling.

Fyldes med hvad du har lyst til, f.eks. Dulce Latte, Chokoladeganache, Lemon Curd osv.