torsdag den 8. marts 2012

Appelsincupcakes med tiramisu


Dagens cupcakes er appelsincupcakes med fyld og pynt af tiramisu.


Appelsincupcakes, som jeg har skrevet opskriften på herunder - er fundet her. De var gode, men kunne godt bruge mere appelsinsmag. På toppen pynter en Ladyfinger.

Tiramisu'en er en fromage, der er nem at tilberede og smager ganske godt.
Det er ikke sidste gang jeg vil lave denne sammensætning. De blev særdeles vellykket.

Appelsincupcakes
ca. 16 stk.

125 g smør (stuetemperatur)
2 ½ dl sukker
1 tsk vaniljesukker
2 store æg (blommer og hvider adskilles og hviderne piskes stive)
4 dl mel
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 dl appelsinsaft

Evt appelsinskal (for mere smag)

Forvarm ovnen til 175C
Bland smør, sukker, æggeblommer og vanilje i en skål til blandingen har en cremet konsistens.
Bland mel, salt og bagepulver i en anden skål og tilsæt den gradvist under omrøring sammen med appelsinjuicen.
Pisk æggehviderne stive og vend den i dejen.
Fyld dejen i muffinsforme til disse er ca. ½ fyldt (de hæver en del).
Bag kagerne på midterste ovnrille i ca. 15 minutter eller indtil man kan stikke en tandstikker i midten kagerne uden dejen klistrer fast.
Lad kagerne køle af på en bagerist.

Udhul evt. kagerne og fyld med hvad du har lyst.