tirsdag den 14. februar 2012

Happy Valentines Day


Altid godt med en anledning til at bage nogle cupcakes. Og så er Valentine en god tid.
Jeg bagte nogle skønne chokolade cupcakes.

Da kagerne var færdig skar jeg forsigtigt toppen af, og udstik et hjerte i midten. Udstik yderligere et lille hulrum i midten af kagen og fyld hullet og lidt af overfladen med hindbærmousse. Læg toppen på igen og fyld evt. lidt mere mousse i.
Drys med flormelis.



Chokoladecupcakes
25 g mørkt usødet kakaopulver
60 ml varmt kogt vand
60 ml mælk
113 g smør, stuetemperatur
130 g granuleret hvidt sukker
3 store æg
2 tsk vanilje ekstrakt
2 tsk bagepulver
200 g hvedemel
12 muffinsforme

Indstil ovnen til180 C (ikke varmluft).
Bland kakaopulver i en skål og tilsæt mælken og derefter det varme kogende vand. Bland godt og sæt til side, indtil den har nået stuetemperatur.
Bland i en anden skål mel og bagepulver og sæt til side.
I en anden skål blandes mælk, smør, sukker og vanille ekstrakt godt, ved hjælp af din hånd eller køkken mixer. Tilsæt æggene et ad gangen og bland godt ind imellem.
Skrab ned i skålens sider og sigt melblandingen i. Bland blandingen i melet, hæld kakaoblandingen i. Bland til det er helt glat.
Fyld cupcake formene 3/4 op med dejen og bage kagerne midt i ovnen i ca. 20 minutter. Husk at tjekke med en tandstikker for at se om kagerne er færdige.
Vend kagerne ud på en rist og lad dem køle helt. Pynt dem med frosting efter eget valg.

Jeg kan godt lide at bruge en hvid marengs frosting på disse cupcakes.

Cupcakes kan opbevares i en lufttæt beholder i op til to dage, men er bedste friske fra ovnen.