søndag den 20. november 2011
Hindbærsnitter
Mette Blomsterberg får alting til at se så nemt ud og det meste er også nemt.
Vi har lavet hendes hindbærsnitter og pyntet dem a al jul.
Opskriften er her. Prøv dem - de er gode.
Ca 16 stk.
½ stang vanilje
70 g flormelis
150 g stuetemp. smør
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver ½ dl. vand
Fyld
Hindbærmarmelade
Glasur
Flormelis (vi brugte alm og karamel)
Lidt vand
Pynt
Hvad du har lyst til
Skrab vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med lidt af flormelissen på bordet med kniven, så kornene skilles ad.
Bland det med resten af flormelissen.
Ælt flormelis, smør, mel og bagepulver sammen.
Tilsæt til sidst vandet og ælt dejen smidig og glat.
Stil dejen i køleskab i ca. 30 min.
Rul dejen ud i lidt mel. Den skal være ca. 3 mm tyk. Udstik snitterne med den form du har lyst til - men husk der skal være to ens til een kage!
Bag dem på en bageplade med bagepapir i ca. 8 min ved 190 grader. Større figurer skal have lidt længere. Kagerne må gerne føles lidt ubagte når du tager dem ud.
Afkøl kagerne.
Pynt den øverste del af kagen. Læg ca. 1-1½ tsk marmelade på den anden halvdel og saml kagerne.
Hindbærsnitterne kan holde et par dage.