fredag den 18. november 2011

Gulerodscupcakes - de bedste


Disse skønne cupcakes har jeg bagt rigtig mange gange og de er lige gode hver gang.

Ca. 24 stk. almindelig størrelse
Ca. 80-100 minicupcakes

Bagetid: 17-20 min (ca. 12-15 min ved minicupcakes) ved 175 grader i almindelig ovn.

2½ dl rapsolie
4 æg
2 dl rørsukker
2 dl brun farin
3 fintrevet gulerødder
4 dl mel
1 tsk. salt
2 tsk. kanel
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver

Si mel, bagepulver, vanilje og kanel i en stor skål, tilsæt salt.

Tænd ovnen på 175 grader. Klargør en muffinbageform af metal med papirsforme i.
Pisk olie, æg, rørsukker og farin sammen med de fintrevne gulerødder og bland det forsigtigt i den tørre blanding
Fyld formene næsten 3/4 op og bag til de er gyldne midt i ovnen. Test med en tandstikker.
Tag dem med det samme ud af metalbageformen, og lad dem køle af på en rist.

Som pynt kan man bruge en Italian Meringue Buttercream (IMBC) tilsat Lemon Curd efter smag  eller lidt glasur med citronsaft og skal.

Opbevares (uden frosting) bedst i en æske af pap. Kagerne kan holde sig i et par dage i køleskab og serveres stuetempereret.