mandag den 26. juli 2010

Jordbær kuppel - how to

Til en hyggelig familiemiddag i sommerhuset, hører en hyggelig sommerkage. Man må bruge hvad der er af "udstyr" og dette blev sommerens skønneste jordbærkuppel-kage lavet af og i: 1 lille bradepande (22x30 cm) 1 foliebakke (16x26 cm) 1 springform (Ø22 cm) 1 glasskål (Ø28 cm) 1 portion Drømmekage (til str. 26) Jordbærmousse 750 g frosne jordbær (moste u/saft) blandes med 0,5 dl yoghurt og sukker efter smag. Pisk ½ l piskefløde pænt stift og bland med de moste bær. Friske jordbær i skiver til fyld Nutellaflødecreme ½ l piskefløde 2 spk Nutella Pisk fløden til let skum, tilsæt Nutella. Friske jordbær til pynt. Alle bageformene beklædes med bagepapir. I bakkerne bages bunde, i springformen bages en kage af resten. Kagen skæres igennem til passende kagebunde efter kagen er blevet kold. Jeg fik 2 bunde a ca. 1,5 cm tykkelse. Glasskålen beklædes med husholdningsfilm, der "hænger" ca. 20 længere ud over skålens kanter. I bunden lægges en rund kagebund (fra den runde kage). Den mindste aflange bund skæres i strimler ca. 6 cm høje og de lægges langs kanten af skålen som sider. Tilpas med små rester af kage, så kagen bliver helt tæt. Fyld med jordbærmousse og læg et lag af friske jordbærskiver. Læg en ny rund bund, fyld mere mousse og friske skivede bær på. Skær den sidste aflange store bund til og læg på og pak kagen godt ind i husholdningsfilmen. Stil på køl, gerne natten over. Vend kagen rundt ud på et fad og smør den ind i Nutella creme og pynt med friske bær.