tirsdag den 17. november 2009

Chokoladekage (opskrift)

En skøn chokoladekage, der kan bruges som den er, deles til kagebunde eller bages som cupcakes.
 
Chokoladekage
(passer til en bradepande på ca. 30x40 cm)
150 g smør 
450 g sukker 
3 æg 
75 g kakao
600 g hvedemel
3 tsk natron
3 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
7 1/2 dl kærnemælk

Smelt smørret i en lille gryde og rør det det med sukker. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk det hele lyst og skummende. Bland kakao, mel, natron og vanilje og sigt det i dejen skiftevis med kærnemælken. Fordel dejen i en bradepande med bagepapir i bunden og kanterne drysset let med kakaopulver.
Bag kagen på den næstnederste rille i ovnen ved 200 C i 20-25 minutter. Kagen hæver ca. 2 - 3 cm.